18.10



Översnöat? No shit?

Som ni kan se här (och inlägget med färgerna) så har jag lekt lite med kameran och inställningarna.

 


TRUE COLORS.


Lite bilder från förra fredagen (21/1)


31 januari

Månadsutmaningen är över. Det känns bra men ändå tråkigt för det var som skönt att varje dag ha något man var "tvungen" att skriva om. Det finns en enbart med bilder också så kan kanske drar igång den imorgon då. Om jag nu hittar den igen, kom inte ihåg vart jag såg den (?).

Idag är det ännu mera tvättning som står på schemat, vi har ätit frukost tillsammans (vilket inte händer varje dag!) och betalat räkningar. Resten av dagen är inte planerad förutom ikväll då vi ska träffa pappasläkten Stigs konditori för att fira två som har fyllt år + bror som fyller år imorgon.

Nu ska jag iallafall ta ett bad för jag har ont i magen och det brukar ju på något sätt minska smärtan. Åtminstone för ett tag.


30 - bloggfavoriter

Istället för att lista upp flera stycken så tänker jag tipsa om bloggen som alltid får en på bra humör. Har man en dålig dag och går sen in på hennes blogg - VIPS! så är du glad igen. Hanna "Hanapee" Persson - kan vara roligaste tjejen i världen! Men då måste du kunna ta det med en nypa salt.

En snygg tjej som inte har några som helst gränser i bloggen. Förutom att hon inte visar sin pojkvän. Men när det gäller henne själv så finns det absolut ingenting som är "för mycket". Hon bjuder på sig själv till 100% och det är precis det som gör att den är så underhållande.

Tycker man inte det är kul så säger jag som facebookgruppen.
- Jag är inte barnslig, jag har kul. Försök det du med din dryga jävel!


Hang with me

 

 

1. Det första du tvättar i duschen? Händerna eftersom jag ska kolla hur varmt/kallt det är.
2. Gillar du kaffe? Har inte riktigt kommit så långt än...
3. Hur mår du just NU? Jag mår bra, tackar som frågar!
4. Vad är sista bokstaven i namnet på personen du har en crush på? Channing Tatum.
5. Berätta om din senaste dröm: Jag minns faktiskt inte
6. Skulle du kunna äta din favoritmat under en hel månad utan att tröttna på det? Absolut inte
7. Vad vill du ha just nu? S o m m a r.
8. Har du räknat till 1000 någon gång? Ja, ojobbigt
9. Biter du i din glass eller slickar du bara på den? Kan inte bita i den längre.
10. Använder du smileys? När jag smsar med Sandra så använder jag det inte - jag missbrukar det.
11. Har du träffat någon kändis? Yesbox
12. Gillar du keso? Ja, keso med avocadoröra är ju mömma
13. Vilken låt hade du sist på huvudet? No superstar
14. Hur många länder har du besökt? Sverige finland danmark norge turkiet grekland spanien
15. Är dina föräldrar stränga? Förut tyckte man väl det för då fick man minsann "aldrig göra något". Men nej, det skulle jag nog inte säga att dom är.
16. Skulle du kunna hoppa fallskärm? Jag vet inte. Tror inte det.
17. Glittrar någonting i ditt rum just nu? Mina fina ljusstakar!
18. Brukar du hyra film? Händer inte så ofta längre.
19. Var kommer du vara på lördag? Samma som sandra - bodaborg, olearys för middag, allstar (födelsedagsfest för tobias & elin!)
20. Var du med och upplevde när World Trade Center föll i NY? Nej men jag minns att jag och emelie typ började gråta för vi trodde det skulle bli världskrig.
22. Vad åt du till lunch? Har inte ätit någon lunch (fy skäms)
23. Har du lockigt hår? Det rakaste du kan hitta.
24. När grät du senast? I förrgår.
25. Har du gått in i en vägg någon gång? Nej men flera dörrar.
26. Favoritårstid? Sommar.
27. Vem höll du senast i handen? Dennis.
28. Sover du med TVn på? Gjorde det förut när jag sov själv. Somnade lättare då!
29. Tycker du att du är gammal? Nej jösses, än har jag inte åldersnoja.
30. Är du mörkrädd? När jag är utomhus, JA!
31. Gillar du ditt liv just nu? Ja. Förutom att jag verkligen skulle ha velat dra till thai thai baby.
32. Har du någon gång valt att ta ett bad istället för att duscha? Javisst, speciellt nu när vi har en jacuzzi. Det är så jäkla skönt.
33. Har du bra syn? Tydligen är den helt perfekt.
34. Var är dina föräldrar just nu? Hemma hos sig, antar jag.
35. Vad har du på dig just nu? Min mysdress från Cubus!
36. Vad var det senaste du köpte? Mat.
37. Hatar du mer än 3 personer? Mycket möjligt.
38. Använder du sushipinnar? Har aldrig smakat sushi.
40. Äger du ett vapen? Köksknivar, gills det?
41. Gillar du ditt hår? Nej.
42. Gillar du dig själv? Har mina ups and downs.
43. Vem står dig närmast, din mamma eller pappa? Mamma.
44. Hur ofta använder du MSN? Men hela tiden. Förstår inte alla som har slutat med det?!?!

30 januari

Idag har jag faktiskt lite smått ångest. Inte av samma typ som dom flesta andra såhär "dagen efter" utan min ångest är att jag missade något kul. Och som om det inte vore nog så bad emelie en kille att skicka ett sms om att dom hade skitkul och att jag skulle ha varit där. Haha, bitch! ♥

Jag har hunnit massor idag. Först skulle filippa på slalomträning så 08.30 klev jag upp för att hjälpa henne med allt vad det innebar. Sen när dennis skjutsade henne gick jag och la mig igen. När jag sen klev upp igen har jag satt igång en tvätt, renbäddat sängen, dammtorkat och dammsugit hela lägenheten (det behövdes!).

Nu ska vi åka till mammafamiljen för att bli bjudna på tacos. Det ska sitta fint i magen för jag är ungefär lika hungrig som jag var på den här bilden:


29 - min dag i bilder

Startade dagen med favoritfrukosten. O'boy & äggmacka ♥


Sen var det dags att se AIK-Djurgården. Det senare nämnda laget ledde med 4-3 men när det var 10 sekunder kvar av tredje perioden så kvitterade AIK så det slutade med att vi vann på straffar.


Efter matchen åkte vi och hämtade Filippa hos en kompis och sen vidare till pappa och Carina för mat (glömde fota där!) och sen till läggan dit även Sandra kom. Det blev 'Buzz' och film.




Efter ett tag var det dags för pärlan att stänga igen sina gröna...


...och somna - det gjorde hon!

Att vara den enda...

...som inte ska ut ikväll känns ärligt talat förjävligt. När man har lovat att vara barnvakt, man har lovat att se 'lilla jönssonligan och cornflakeskuppen' och man har lovat att spela 'Buzz junior' istället för att hänga med bästa tjejerna ut på STATIONS SISTA KVÄLL, då måste jag ju kamma hem titeln som världens bästa storasyster?

Ska börja göra mig i ordning så jag är klar innan dennis kommer hem. Då ska vi vidare och möta upp pappa och bror på arenan för att se dagens hockeymatch på plats. Efter det hämtar vi lillan och då påbörjar vi kvällens aktiviteter med vanheden och gänget. Brb, ska gå och hälla i mig kvartingen jag har i kylskåpet!


What about yesterday?

Goddagens! Igår hade jag fullt upp hela dagen så det blev inte mycket uppdatering där inte. Började med att komma till fritidset och har aldrig blivit gladare av att höra missbruket av mitt namn - "NATHALIE!!!" och massvis med barn kommer springandes med armarna öppna. Var 2 i personalen som var sjuka så under några timmar var jag själv med 21 barn. Det gick bra trots att det var en del konflikter och bråk men superkvinnan som man är så löste det sig.

På kvällen fick jag besök av 3 brudar - Sandra, Hanna och Emelie. Vi kickade igång med en omgång i 'Buzz', jag & E spöade S & H i 'Med andra ord' och vi avslutade kvällen med att se 'Eva & Adam - fyra födelsedagar & ett fiasko' som gav oss massor med nostalgikänslor.

När sedan alla hade dragit hemåt så fick jag kramper i magen så kvällen slutade inte alltför bra för min del. Dagens utmaning kommer att komma senare eftersom det är "Min dag i bilder".


28 - det här saknar jag

Sommar. Värme. No words needed.

 


Underbart väder idag! Barnen blev överlyck...

img_9039 (MMS)

Underbart väder idag! Barnen blev överlyckliga av min "återkomst" och jag triiiiivs :-) hörs sen!


Just human


Hockeykväll

Sitter här i ensamheten och ser matchen. Linköping leder med 1-0 och det återstår en period. Dennis kommer hem från jobbet närsomhelst och han har mat från frasses med sig! Funderar bara på hur jag ska lyckas äta utan att det ska göra så jäkla ont i munnen...


Ny stickad kofta från Gina-rean. 99 kr.


27 januari

Mår sådär idag. Det känns som att kroppen liksom hela tiden är "ett steg efter". Allting går långsamt att göra och det känns som att jag är 80+. Ska alldeles strax göra något åt det och lägga mig i ett varmt bad och bara njuuuuta. Senare blir det att göra fiskgratäng till middag (en sån man bara stoppar in i ugnen) och sen se hockeyn. Hur skönt är det inte att ha kanalerna hemma? Helt fantastiskt skönt.

Imorgon jobbar jag på fritidset där jag jobbade 2,5 veckor i december så det ska bli kul! Speciellt då jag "lovade" barnen att komma tillbaka ;-)


Bilder från december.


27 - min favoritplats

Det behöver inte vara någon speciell plats så som "hemma" eller hos någon speciell person. För mig kan en favoritplats vara någonstans där jag känner mig trygg och där jag har mina nära omkring mig. Där det är varmt trivs jag också eftersom jag hatar att frysa. Men jag trivs väldigt bra i våran lägenhet så det skulle faktiskt kunna toppa listan på min favoritplats just nu.


Sen trivs jag ärligt talat på dom flesta ställerna så länge jag har my love med mig.




MODEKUNGEN


26 - mina rädslor

Det finns mycket här i världen som skrämmer mig. Som jag skrev i "det här visste ni inte om mig" så är jag rädd för hundar och jag hatar fötter. Utöver det så tycker jag inte om mörker (när man ska sova i ett mörkt rum går det bra men att vara ute och gå sent när det är mörkt - det funkar inte). Flyga flygplan är inte heller någon höjdare (he-he!) så det kan jag ha riktigt ångest inför.

Men det jag främst tänker på nu när det gäller mina rädslor, det är att jag är livrädd att förlora mina nära och kära. Att bli ensam kvar, utan dom. Antingen att dom skulle lämna mig eller att någon skulle avlida. Och det vet man ju att det någon gång kommer att hända och DET skrämmer mig.


Två av personerna som betyder allra mest.
Lillasyster & mamma


23.20

Har åkt på en rejäl förkylning då inte ens nässpray får mig att andas genom näsan. Ont i halsen har jag också. Klev upp tidigt imorse och har inte tagit någon powernap idag så jag ser i kors för att jag är så trött och hängig. Inte många rätt här inte förutom att aik kammade hem vinsten med hjälp av straffar, spännande match! En "lång" natts sömn ska förhoppningsvis göra susen så jag är fit for fight att jobba 8,5 timmar imorgon och sen åka direkt till östra falmark för att fira dennis pappa martin. Godnatt!

25 - en första

Första biofilmen. Allra första gången jag gick på bio såg vi Lejonkungen. Jag kom ihåg det så väl - att det satt någon på raden bakom som skrattade/pratade högt så jag satt mestadels av filmen och tittade bakåt för att jag störde mig så mycket på det. 4 bast och var på bio för första gången och jag missade mer än halva filmen. Trots det så älskade jag filmen och fick senare en liten Simba som mjukisdjur som blev en av favoriterna.


"Så gör vi när vi krossa Södertälje"

Nu sitter jag, pojkvän, bror och pappa bänkade framför tvn. Det är ju hockey.


25 januari

Godmorgon! Har fått jobb på samma förskola tis+ons+tors så det känns ju bara fint. Idag blir en kort dag för jag slutar redan 13.00 och då blir jag upphämtad av sandra. Vi ska äta lunch på stan och sen bara strosa omkring en stund innan hon börjar jobba på godisvågen. Vi hörs sen, ha en bra dag!


SOULMATE

Jag önskar att det fanns en miljon bilder på mig och min soulmate sandra. Isåfall skulle alla dom miljoner bilderna publiceras i detta inlägg. Vi tänker likadant, vi säger samma saker och idag började vi sjunga på samma låt exakt samtidigt. Inte var det någon "aktuell" låt heller som man kunde ha haft på hjärnan utan det var Shaggy - It wasn't me?!?!?! Haha.


Love and other drugs

Alldeles strax hämtar sandra mig. Vi ska möta upp hanna i stan för att gå på bio. Gratisbiljetterna man fick när 3D-filmen gick sönder gäller bara på vardagar så det gäller ju att passa på innan dom går ut. Vi ska se "Love and other drugs" som är en romantisk komedifilm (en typisk sandra-film med andra ord).


Tjugofjärde januari

Lite sent kanske men nu har jag och baby precis ätit middag. Jag lagade pastaskruvar och köttfärs med tomatsås och vitlöksklyftor. Det blev mums! Nu har min händige man precis diskat färdigt och ikväll ska vi på bio. Men dock inte tillsammans. Han ska gå med några grabbar och vilka jag ska gå med får ni veta snart ;-)


Here we go again

Är nådigt less dessa blåsor. Gör ju ont konstant - när man pratar, när man äter och framförallt när man borstar tänderna. Fyfan :-( Blev just av med en, då dök en ny liten jävel upp..

 


24 - det här får mig att gråta

Att tänka tillbaka på tiden då jag mådde som sämst.

Det ger mig blandade känslor, på ett sätt får jag en sorts stolt känsla av att jag faktiskt vann över den lilla jäkeln som satt på min axel och viskade vad jag skulle och inte skulle göra. Men samtidigt blir jag så fruktansvärt ledsen när jag tänker på att det där gjorde att jag några år av mitt liv mådde så pissdåligt att det inte går att beskriva. Men jag har gjort ett försök. Jag har skrivit ett ganska långt dokument på datorn kring dom åren om hur det var men jag vet inte om jag ska publicera det. ÄR DET NÅGON SOM VILL att jag ska göra det? Kommer ni orka läsa er igenom det och kommer jag få respons eller kommer massa idioter kommentera dumt?


Next saturday

Nu på lördag så har jag tagit på mig att "sköta" lillan mamma och janne ska på fest. Filippa själv är överlycklig eftersom hon är ledsen (och har separationsångest) för att jag flyttat därifrån och när dom väl är och hälsar på oss så vill hon inte följa med dom hem. Varenda gång frågar hon "snälla, får jag sova här?" och nu har vi planerat myskväll och att hon ska få sova över. Självklart så har jag (just den kvällen!) blivit bjuden på födelsedagsfest för elin och tobias där dom tänkte köra en heldag med roliga aktiviteter och sen fest. Och som om det inte vore nog så hade jag redan innan det planer på att dra ut med tjejerna. Men det är bara att sudda allt som har med fest att göra och tänka positivt. Självklart vill jag gosa med mitt lillhjärta och rå om henne en hel kväll och om inte annat så kommer HON ha the night of her life! Speciellt då Dennis har sagt att hon ska få vara uppe hur länge hon vill.


23 - det här får mig att må bättre

Det viktigaste av allt som får mig att må bra - mina vänner, min pojkvän och min familj! Men utöver det (för att låta bli att skriva samma sak som "alla andra") så tänkte jag mer på saker som att lyckas med något man aldrig trodde man skulle lyckas med. Att få beröm och känna sig duktig. Precis så som jag kan känna mig när jag är på förskolor och jobbar. Har fått beröm av personal på nästan alla ställen och det får mig att må bra. Det får mig att känna mig duktig. Något jag aldrig tidigare ens tänkt om mig själv, kunde aldrig säga "jag är duktig på det här" så nu när jag väl kan göra det så känns det prima skinka!


16.22

Har inte alls hänt speciellt mycket idag. Förflyttade mig från sängen till soffan och påväg dit satte jag på ägg så jag fick mina älskade äggmackor (som jag typ inte ens tål så jag fick jätteont i magen) och så slog jag igång Step Up som alltid är lika bra och som gör en glad!

Vi har bjudit hit mammafamiljen på middag idag och ska skryta med "våran" (pappas) goda tonfiskröra och pasta. Så nu tänkte jag hoppa in i duschen med hopp om att se lite mer vid liv ut när dom anländer.


Girls just wanna have fun

Trots att det inte blev någon utgång så har vi haft en toppenkväll här hemma hos mig (oss)! Började med att Julia anlände vid halv 7 och att Emelie kom ca 1 timma senare kändes som 3 timmar eftersom det var hon som hade köpt köttfärsen. Vi lagade tacos och sen kom dom andra eftersom. Vi har druckit gott, ätit massa snacks (eftersom jag bad alla ta något med sig) och skrattat så mycket att jag fortfarande har ont i magen. Vi har lyssnat på skön musik, dansat alldeles för dåligt och spelat 'Ring of fire'. Eftersom det inte blev någon utgång ikväll så taggar vi vidare till nästa helg istället.

Bilder kommer.

"Twenty forever"


22 januari

Skönt att vakna till soligt väder! Idag hade varit en perfekt dag att åka snowboard eller köra skoter. Nejdå, istället har vi handlat och det var den förbannade skurmoppen + hinken som drog iväg priset med några extra hundralappar. Men vad gör man inte för att ha fint hemma? :-) Ska fortsätta städa lite till innan jag hoppar in i duschen (eller ner i badkaret) för jag har rätt bra med tid över. Vid halv 7 när hockeyn börjar kommer Emelie & Julia droppa in för då ska vi laga middag tillsammans och även se matchen. Senare kommer några till brudar och vi ska ha mys-mingel-spel-fest. Tror det kan bli kanon!


Sneak peak.



22 - det här upprör mig

(Från aftonbladet.se)

Hade lägenhet bland barnfamiljer - begick nya grova sexbrott

Personalen på den rättpsykiatriska kliniken hjälpte pedofilen att skaffa lägenhet i ett barnfamiljsområde. Där blev en femårig flicka hans nya offer. Nu tas fallet upp i "Uppdrag granskning".

I oktober 2008, utan för en Ica-butik i Sundsvall, börjar Anna prata med en man som snart ska flytta in i en grannlägenhet. Han heter Patrik, är trevlig - och väldigt förtjust i barn.


Grova barnporrbrott


Efterhand blir de nära vänner och ibland tar Patrik med en kompis hem till Anna och hennes barn. Anna vet inte då att Patrik samtidigt är patient på Rättpsykiatriska regionkliniken och dömd för mycket grova barnpornografibrott och brutala sexövergrepp mot sin dotter, som han har drogat före övergreppen.

Hon vet heller inte att Patriks kompis också är pedofil, dömd för att ha kidnappat, våldtagit och försökt mörda en liten flicka.
- Det fanns verkligen inget hos honom som varnade mig, säger Anna.


I juni 2009 går sanningen upp för Anna. Då har bilder hittats i Patriks dator - inne på rättpsyk. Flera av dom föreställer Annas dotter.




Tror inte ens jag behöver ge er någon anledning. Det finns i n g e n t i n g som gör mig så arg som våldtäkter och pedofiler. Speciellt att göra så mot ett litet barn som är helt oskyldigt? Dom borde inte få gå lösa. Dom borde sitta innanför lås och bom i all evighet, så jävla vidriga är dom.

Some of them want to use you

Medan "alla andra" skakar rumpa och slår klackarna i taket på stations sista toxic så har jag som sagt myst med min familj och det valet är jag så glad över för vi har skrattat oss till tårar i princip hela kvällen. Plankstek till middag, filmen "farsan" såg vi och en himla massa buzzande hann vi med där jag av någon anledning flera gånger hamnade sist. Men helt klart en kung kväll med min fina familj!



4 chords


To face the fear but not feel scared

Vi startade morgonen med att städa efter igår. Dom hade satt upp dom sista listerna (golvlisterna) och alla maskiner stod framme och allt spån låg överallt. Egentligen skulle vi hinna åka och handla också men Dennis for och tränade så då får han handla själv sen istället. Ska göra mig i ordning nu och sen möta upp Emelie & Sandra på stan. Kvällen spenderar jag hemma hos mamma med resten av familjen. Äta god mat, förmodligen spela 'Buzz' och bara mysa.


21 - ett annat ögonblick

Gången jag fick reda på att jag skulle bli storasyster. Som jag tidigare nämnt i bloggen så skrev jag "En lillasyster" överst på mina önskelistor som liten. Den här dagen var jag hos en kompis och ringde hem för att fråga om jag fick äta hos henne. När mamma sa nej blev jag sur och sa emot. Då säger mamma "Vi har en sak att berätta så skynda dig hem". Självklart blev jag nyfiken och cyklade hem. När vi i familjen satt vid middagsbordet så berättade dom att vi skulle få ett syskon. Glädjen gick inte att beskriva. Sen att man skulle vara tyst om det också, lätt? Det enda man ville var att hela världen skulle veta!


20 - den här månaden

Sammanfattning av denna månad än så länge - Påbörjade denna lista, fortsatte fixa och dona i läggan, flyttade in på heltid, jag har shoppat (mest saker till lägenheten), sett många hockeymatcher då JVM fortfarande var igång, missbrukat värmeljus, sett en grym film på bio, ätit "avskedsmiddag" på restaurang med mina fina tjejer, kramat Anette hejdå, köpt ännu mer saker till lägenheten, jobbat litegrann, tagit några härliga simturer i våran jacuzzi och vart en tripp till Umeå!


Dagens glada nyhet: Robyn till Stadsfesten!


Three years ago

Det är en speciell dag idag. Det är nämligen 3 år sen Marcus olycka skedde. Känns som att det var nyss men samtidigt känns det som att det var 5-6 år sen. Saknaden håller i sig och då talar jag nog för allihopa här runt omkring.

Ni kan läsa mer om detta under kategorin "Saknaden efter Marcus".

Where'd you go?
I miss you so,
Seems like it's been forever,
That you've been gone.


20 januari

Sådärja, då har man hunnit sova en stund efter jobbet, lagat mat (köttbullar och makaroner) till oss + Dennis pappa igen. Det blir lätt att jag får den uppgiften då jag inte har så mycket att komma med när det gäller att hantera maskiner och sånt, haha. Det lever då om rätt lite och jag känner hur huvudvärken börjar närma sig. Speciellt efter att ha jobbat idag också. But i'll survive. Ligger efter med utmaningen så ska ta tag i det och göra hela tre inlägg med utmaningar nu (dom två jag har missat + dagens).

Update:
Här är "min barndom" och här är "min favoritfödelsedag".


Promenad hem från jobbet idag.


12.35

Blev väckt imorse av att ett av "standardställena" behövde mig. Javisst sa jag och såg att det tidigt imorse var kring 24 minusgrader (kul att GÅ) så pappa fick bli räddaren i nöden nu då "våran" bil är på lagning så Dennis kunde inte skjutsa mig. Jobbar till 3 och sen blir det prommis hem då det har blivit ganska många grader varmare!

Nudlar, tända ljus (går åt liiitee..) och ...

img_2966 (MMS)

Nudlar, tända ljus (går åt liiitee..) och supernatural med älskling! Dé é gött


19 - min barndom (jag som liten)

När jag var liten var jag en väldigt blyg liten tjej. Var oftast glad men när jag blev arg så satte jag mig bakom våran tvättkorg och där kunde jag sitta hur länge som helst och blänga på mina föräldrar som skulle ta mig därifrån. Förstår inte förrän nu hur mycket dom måste ha skrattat åt mig (när jag inte såg såklart). Annars kunde jag rulla på golvet från vägg till vägg också när jag var på dåligt humör. Haha, ni hör ju? Annars så har jag alltid varit snäppet "tuffare" än min storebror Alexander. Jag har alltid gjort saker före för att han ska våga. Hoppade från högsta trampolinen på badhuset när jag var 3 år gammal, åkte alla "farliga" karuseller en gång före för att han skulle se att dom var okej.

Jag var väldigt snäll också, på dagis lät jag aldrig någon vara själv. Alla fick vara med och när någon sa "du får inte vara med!" till någon så sa jag ifrån. Har än idag svårt att vara "dum" mot någon så det sitter väl kvar, antar jag. Jag älskade att leka med dockor och barbies, hade en miljon mjukisdjur som jag pussade godnatt varje kväll och umgicks dag in och dag ut med min barndomsvän Simon - som jag än idag umgås med. Jag kom alltid på massa hyss som han skulle göra och sen när vuxna kom för att skälla på oss så var det ju han som fick skiten eftersom jag "tvingade" honom att göra allt. Och det gjorde han, tro mig! Jag sa tillexempel att han skulle klättra upp på en kaninbur och hoppa på den och även det gjorde han. Haha.

Finns massor att berätta, skulle kunna sitta och skriva hur långt som helst. Mamma & Janne kommer ofta på nya saker att berätta och det är så galna grejer så vi skrattar varje gång.


Bror och jag.




Blyg, mammakär, Skrållan i famnen och alltid två nappar till hands.


Här med två år yngre kusinen Julia i knät. (Tog gärna hand om barn redan då!)

 

Järngänget. Jag, Simon, Alex och Sofia (Simons storasyster).

Samma här.

 

Som sagt - glad, busig och "full-i-fan"

 

Storebror, jag & kusin.

 

Den här bilden var i tidningen. Jag var på festivalen, åt en sockervadd och fick ett namnhalsband.

 

Som sagt....


19 januari

Finner ingen motivation till något överhuvudtaget. Stör mig så mycket på mig själv just nu. Måste erkänna att ångesten knackade på dörren och klantig som jag är så öppnade jag. Idag är det inte mycket som är rätt så vi gör ett försök till en ändring på det så efter middagen möter jag upp Sandra, Emelie & Linnéa på W för fika och skitsnack. Hörs sen!



Nytt från Monki

Tunn vit tröja - 50 kr (100 kr och 50% på det)

 

Jeansskjorta - 300 kr

 

Plånbok - 80 kr

 

Sjal - 50 kr (100 kr och 50% på det)


18 januari

Vilken toppendag! Vi rullade mot Umeå strax efter 10 och så fort vi var framme stannade vi på "Nattöppet" och åt tacobuffé. Det var väldigt gott och sådär men jag kände något hårt i min mun och det var alltså en liten glasbit? Tur att jag kände den, annars hade det kunna gå illa. Aja, sen var det vidare till Expo som nu det här stora varuhuset heter. Utifrån ser det jättelitet ut men det fanns huuur mycket saker som helst. Alltifrån alla köksredskaper du behöver till allt i tygväg (gardiner, handdukar, örngott m.m.) till porslin till tavlor och lampor till en hel avdelning med ljuslyktor och värmeljus osv. Som jag sa - ett "mini-IKEA". Jag hittade massor med fina saker och då kom jag ändå inte över summan på presentkortet.

Efter vi vart där köpte vi fika och åkte hem till Johan, Martina & barnen för att hänga där en stund. När jag sen såg att klockan närmade sig stängning för Monki så satte vi oss i bilen igen så jag hann springa in där. Kom ut därifrån med en jeansskjorta, en tunnare tröja, en scarf och en plånbok med leopardmönster! Dom hade massor med REA så det blev inte alls en farlig summa.


Bilder kommer.

18 - min favoritfödelsedag

Jag tycker det är svårt att välja. Tror jag var 3 år då jag fick det absolut enda jag hade önskat mig - ett dockhus. Men annars så var min 18-årsdag ganska klockren också! Klassen sjöng för mig i matsalen och folk som inte ens kände mig ropade "grattis!" efter skönsången. Hade dock min femte (eller sjätte) halsfluss för året på själva födelsedagen men några dagar innan hade mina vänner anordnat en överraskningsfest åt mig. Ingen av oss har någonsin varit så full som på den festen men förbannat roligt hade vi! Sen att Julias mamma inte var så glad dagen efter, det är ju en annan femma.

19-årsdagen fick jag en systemkamera av min pojkvän (helt galet, jag vet!) och 20-årsdagen var det dags för klassen att dra finstämman i matsalen igen (mot min vilja). Hade en toppendag och dagen efter åkte jag till Stockholm för en mamma-dotter-helg!


En liten inflyttningspresent

Två små elefanter som kramas. Det är salt- & pepparkar som Sandra köpte åt oss från Thailand. Vi hade liknande (spöken som kramas, också en svart och en vit) sen tidigare men dom här är hälften så små. Hur söta är dom inte?


Promise me that you'll be careful

En av mina favoritbrudar drar till Thailand idag för att vara borta i 7 veckor. Då snackar vi nästan 2 månader. Jag är så glad för hennes skull men samtidigt börjar jag bli orolig då dom bara är 2 tjejer som åker. Men Anette, lova mig att vara försiktig och inte göra något som jag inte skulle ha gjort så ska det nog lösa sig! Ha en underbar resa och kom hem brunare än en pepparkaka ♥

 


Min fina 'Filippa K'-samling


Tjuvlyssnat.se

Buss 65 från Trollhättan till Vänersborg

Två piercade tjejer ~14 sitter och diskuterar.


Tjej 1: Alltså, vet du att jag hörde om en som hade piercat rumpan? Alltså, piercat ihop den!
Tjej 2: Va? Ofta… Kille eller tjej?
Tjej 1: Kille.
Tjej 2: Va? Aha, men då fattar jag…
Tjej 1 ser ut som ett frågetecken.
Tjej 2: Det är ju för att han inte ska bli våldtagen
Tjej 1: Men ofta… i rumpan?
Tjej 2: Ja? Var skulle han annars bli våldtagen?
Tjej 1: Något annat hål, typ örat eller näsan.
Tjej 2: Öh, det går väl inte.
Tjej 1: Nee, för han kanske har piercat sig där också.


Umeå

Imorgonbitti drar jag, pappa & storebror till Umeå. Vi fick nämligen presentkort på en affär som finns där i julklapp. Det är ett stort varuhus som man kan kalla ett "litet IKEA" där dom har allt möjligt. Ska bli kul, både att umgås lite med dom men också att få shoppa saker till läggan! Sen ska vi även stanna hos Martina & Johan för en fika, om dom hade möjlighet. Mys!

Sen när vi lika är där så finns det givetvis en klädaffär som jag vill besöka innan vi åker hem igen. En affär som vi inte har här i stan - Monki.

 

Lite basplagg därifrån vore ju inte helt onödigt. Bild från Victoria Törnegren.

 


17 - mitt favoritminne

Finns många av sorten men så fort jag läste vad dagens utmaning var så kom jag och tänka på min fina mormor som tyvärr inte lever längre. En av gångerna när hon var barnvakt till mig och min bror och telefonen ringde så tog hon upp fjärrkontrollen till tvn, höll den mot örat och svarade. När hon då inte fick något svar satt hon flera gånger och sa "Hallå? Hallååå?", haha.

Men minnet jag främst tänkte på var en gång då jag och min bror varit på festivalen med mamma och Janne och när klockan började bli mycket så kom mormor och morfar och hämtade oss så att M&J skulle få umgås med deras vänner och sådär i öltälten. Då hade mormor (som aldrig drack alkohol) misstagit sig på cider vi hade i kylskåpet (som hon trodde var alkoholfria) så hon var lite smått "lullig" eftersom hon var så ovan. Vi satt och pratade och skrattade så att tårarna rann och magen krampade åt allt möjligt. Kom ihåg att jag mitt i allt sa "AJ MIN MAGE!" och hon kontrade med "TÄNK ER MIN DÅ, SOM ÄR SÅ STOR?!". Alltså - att hon borde ha ännu ondare i sin mage för att vi skrattat så mycket för att den var större. Kanske inte låter kul men jag ler alltid när jag tänker på det minnet ♥


Klingan är pretty damn goodlookin'


17 januari

Hej! Idag har varit en allmänt slö dag. Har städat undan litegrann, letat viktiga papper (som äntligen är hittade!), duschat, röstat på Finest awards, fastnat vid en mammablogg som har en pojke med en tumör och gråtit medan jag läst, fått H&M-beställningen till dörren och för ett tag sen lagade jag mat (lax och potatis) till oss + Dennis pappa som är här och hjälper oss med taklisterna. Efter det har jag även diskat undan allt och gått ut med soporna. Duktig tjejja.

Som jag skrev så har H&M-beställningen kommit och jag är helnöjd! Mobilväskorna var jättefina och perfekt storlek för att kunna ha iPhonen i. Beställde ju även ett linne som var lite oversize men det fick jag ju räkna med eftersom jag tog strl 38 istället för 36. Ringen funkade också eftersom det var reglerbar storlek! Det negativa när man får saker som passar är att man bara blir taggad på att beställa ännu mer. Och det får jag inte göra eftersom jag inte fått så mycket jobb denna månad = måste prioritera annat!


16 - min första kyss

Haha, det här är en tråkig "utmaning" tycker jag. Men jag var 11 år och jag hade vid det här laget "bara" pussats med killar tidigare och då snackar vi bara läppar mot läppar och absolut ingen tunga med i bilden. Den här gången hade jag precis blivit ihop med en kille och så skulle vi hångla och jag tyckte ärligt talat att det var jätteäckligt att hans tunga skulle in i min mun och tvärtom. Så det var ingen höjdare direkt måste jag ju erkänna.

Tur är väl det att man växte ifrån det. För nu när jag får en kyss av Dennis är det ju som att sväva bland moln!


16 januari

Igår kom Sandra och hämtade mig och sen mötte vi upp tjejerna på Tatung för middag. Vi hade bokat bord 19.00 och maten anlände till bordet ca en timma senare. 7 stycken hungriga brudar som måste vänta alldeles för länge på maten resulterade i en jäkla massa babbel för att fördriva tiden. Sen ska alla som vanligt höras mest. Att återberätta fredagskvällen blev intressantaste samtalsämnet. En plankstek senare (för mig) och ännu mera snack så drog vi vidare till våran lägga för mys. Det blev en jäkla massa skratt och prat och tjejerna åkte hem eftersom. Vid 02.00-tiden droppade min kära (onyktra) sambo in och ca en halvtimma senare drog sista två brudarna och då gav jag Anette en hejdå-kram för hon lämnar oss för Thailand i 7 veckor. Helt sinnes.



15 - mina drömmar

Med risk för att det här kommer bli "klyschigt" så är ju min största dröm här i livet att få barn. Att bli mamma. Enda sen jag var liten har jag älskat att ta hand om barn, jag fick redan i tidig ålder alltid hålla i bebisar och älskade det. Kan finnas en viss risk att det var därför jag hamnade på BF i gymnasiet och numera är vikarie på olika förskolor/fritids. Att jag fått fin kritik från alla ställen säger väl också en hel del? Sista stället jag var på hade dom "hört rykten" om att jag var otroligt duktig.

Jag är dock livrädd att bara för att jag vill det så mycket så kommer jag inte kunna få barn. Men samtidigt så kan jag inte tänka så heller. Vi får helt enkelt ta dagarna/veckorna/månaderna/åren som dom kommer och hålla tummarna! Så många mammabloggar som jag läser och som jag känner nu så skulle jag vilja bli gravid redan nu. Men jag både har en sambo som inte är redo än och vi har inte inkomsten till det heller. Så då kanske ni förstår hur gärna jag vill ha ett litet knyte.

Bild: www.google.se (Nicole Richie and her baby.)



14 - såhär såg jag ut idag (igår)

Egentligen var gårdagens utmaning "det här hade jag på mig idag" men det blev som så boring. På dagen igår hade jag nämligen på mig myskläder och sen bytte jag om till festkläder som (eftersom det var "sommarstation") bestod av vit kjol och rosa tublinne. Somrigt och sött! Jag gick iallafall in för det hela då mina partners in crime var klädda i svart.

 

Och så själva "outfiten" då:

"Like a g7"

g7 om Beslutsångest utöver det vanliga:
men sista hallå! det är ju tusan ett till station 18 nästa vecka, då vill jag se dig ute busunge!!:-)

Anledningen till att vi skrev att det var "sista station" igår var för att det inte är lika kul på toxic = vi kommer inte att fara dit. Så det var alltså sista kvällen för OSS igår och vi hade en sjukt kul sista kväll på s8. Så jag är ledsen g7-hjärtat, i won't be there:-) Men vi får styra något annat snart?????

Annars då om gårkvällen?
En hel del drama at station, endel hade ätit för mycket blåbärspaj, endel stod uppe på scenen och spelade trummor med trummisen (han hade konstiga trummor så jag slog bara runt på plattorna, förstår dock inte varför han sänkte ljudet....), endel snodde ciggpack, endel dansade tills fötterna glödde, endel däckade på frasses och fick en fin bakgrundsbild på iphonen, endel grät av glädje att få tillbaka sin telefon och endel grät av skratt flera gånger under kvällens gång. En toppenkväll med andra ord! Vill ha bilder från kvällen men det enda som fanns på min telefon var den däckade killen på frasses = inte så kul. Så det blir en top model-bild på tjejen som kommenterade istället.


1 november smäller det


Beslutsångest utöver det vanliga

Mer än vanligt. Jag brukar ofta ha det när det gäller att välja mellan två saker men nu är det Panic! at the disco. Det är tänkt att jag ska festa ikväll, börja hos Anette med brudarna och sen dra ut på "sommarstation". Det kan bli den sista gången vi går ut på det utestället innan dom stänger ner. Skrev sms till några av brudarna att jag hade ändrat mig, dom tog det bättre än vanligt men när jag ringde till Emelie tog det stopp. Hon övertalade mig och fick mig att tänka om - tänka rätt. Att övertala mig med andra ord. Så jag ska hoppa in i duschen och börja göra mig klar nu. Taggen är påväg att komma tillbaka också och ikväll är vi klädda som om det vore 20 grader varmt en härlig sommarkväll. SKÅL OCH VÄLKOMMEN


Är hos mamma så har inga nya bilder att bjuda på.



"Lose who you are to save what you love"

Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Såg inte hockeyn för Hampus hade bokat 4 biobiljetter istället. Jag hade för någon vecka sen visat honom trailern och nu såg vi den - The next three days. Förutom att den var jääävligt bra(!) så har jag aldrig varit så stressad när jag sett en film förut. Varken jag eller Anette kunde sitta still och det fanns några tillfällen då jag klämde lite väl hårt i Dennis hand. Pulsen var då över normal under ungefär hela filmen men vad gör det om 100 år? Den var iallafall grym och Russell Crowe gör väl aldrig en dålig roll heller?

Nu ska jag iallafall krypa till kojs, den här dagen har varit vääääldigt lång.


(Klicka på bilden för att se trailern.)


13 januari

Härligt att jobba igen! Idag är jag på en avdelning med barn mellan 1-3 år så dom flesta ligger med andra ord och sover. Själv ligger jag under en filt i personalrummet och ska ta vara på lediga stunden. Ikväll är det hockey och jag vill se den! Våran dreambox är inte helt igång än men det kommer ju. Hörs sen!

Snodde en lista av Sluu

Fem "skulle du"

Skulle du vilja vara längre?
Nej, det duger alldeles utmärkt med 173 cm
Skulle du vilja väga mer?
Helst inte
Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon?
Om han hade någon annan - ja, då skulle jag bli arg
Om han gjorde slut - då skulle jag väl mer bli ledsen?
Skulle du vilja ha sex med en kändis?
Channing Tatum är det väl inte många som skulle tacka nej till?
Skulle du vilja dricka dig full nu?
Och börja jobba 07.30 imorgonbitti? Njaaaa


Tio "kan du"

Kan du röra på öronen?
Nix
Kan du slicka dig på näsan?
Ja om jag kämpar tillräckligt länge
Kan du kolla i kors med ögonen?
Yes can do
Kan dina föräldrar lita på dig?
Ja numera kan dom det
Kan du låta bli att prata på 4 timmar?
Antagligen?
Kan du vara på fest utan att dricka?
Svarar som S: Självklart, men det är inte lika roligt.
Kan dina vänner lita på dig?
Alltid!
Kan du tänka dig att pierca naveln?
Nejtack
Kan du suga?
Vem kan inte?
Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Fråga vem som helst och alla vet svaret. Nej.


Femton "har"


Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?
Ja
Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?
Ja, väldigt ofta!
Har du ett syskon?
Storebror och lillasyster
Har du varit full den här månaden?
Nej
Har du någonsin haft sex med någon?
Ja
Har dina föräldrar ljugit för dig?
Garanterat
Har du redan tröttnat på dom här frågorna?
Halverst
Har du borstat tänderna den senaste timmen?
Ja, alldeles nyss
Har du pussat någon som är fyra år äldre?
Yes
Har du haft sex med någon som är fyra år äldre?
Nej det har jag inte
Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?
Nepp
Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?
Antagligen har man "funderat på det" men aldrig någonsin varit i närheten av sugen på att testa
Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det?
Ja
Har du haft sex med mer än tre personer?
Ja
Har du ljugit på någon fråga än då?
Nix!



Tjugo "vem"

Vem är din bäste vän?
Emelie
Vem älskar du?
Min pojkvän, mina vänner och min familj!
Vem hade du senast sex med?
Hmmm...?
Vem vill du bli full med?
Mina tjejer!
Vem är den bästa artisten?
Kan typ inte välja en..
Vem pratade du senast i telefon med?
Mami
Vem har du en liten crush i?
Förutom Dennis så har jag ju alltid dörren öppen för Channing Tatum
Vem är snyggast i världen?
Channing ligger väääldigt bra till
Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?
Barncancerfonden och sånna behövande organisationer
Vem är snällast i världen?
Jag vet inte?
Vem vill du prata med?
Någon som gör mig glaaad!
Vem sov du med senast?
Eftersom jag och Dennis numera bor tillsammans så är nog svaret inte så svårt att lista ut
Vem såg du full senast?
Folk på nyårs
Vem vet allt om dig?
Inte allt men nästan - Mamma, Dennis, Emelie & Sandra!
Vem kysste du senast?
Kan ha varit Dennis
Vem kramade du senast?
Same same
Vem kan berätta allt för dig?
Dom som vill
Vem kan du berätta allt för?
Läs svaret 4 frågor upp
Vem hatar du?
Hatar är ett starkt ord men det finns faktiskt några personer..


Vad blir ditt namn baklänges?
Eilahtan
Har du gjort en snöängel i år?
Nej, men förra året ;-)
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
5 dagar
Har en dröm gått i uppfyllelse?
Ja, say no more
Tycker du att sengångare är söta?
Sid är ju ganska söt
Har du någon gång testat karate?
Jaa. Eller det kanske var ju jutsu men jag vet inte skillnaden
Första sporten du gick på?
Fotboll!
Minimorötter eller pommes frites?
Båda! Pommes om jag är hungrig, minimorötter att dippa annars!
Vad längtar du mest till just nu?
Vet faktiskt inte
Hur gammal har du tänkt bli?
80+ iallafall
Har du haft vattkoppor?
Ja, när jag var 3-4 år
Vad drömde du inatt?
HAHA en snuskig dröm faktiskt
Vilken tv-serie är bäst?
Solsidan
Höga eller låga strumpor?
Men båda
Vad är du mest rädd för i hela världen?
Att någon i min närhet ska dö
Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Nej, på mina (låglaktos) står det alltid samma sak
Vad har du för färg på ditt påslakan?
Naturvit
Bikini eller baddräkt?
Bikini
Snyggaste läraren?
Tyckte att Peter var ganska snygg
Är du mörkrädd?
Ibland
Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Kan ha hänt
Riktig gran eller plastgran?
Riktig barrar så mycket så svarar gran trots att riktig är snyggare
Tänt eller släckt när du ska sova?
Släckt. Dock kan det få vara någon liten lampa tänd
Godaste drickan till frukosten?
O'boy!
Vill du bli president?
Haha ne
Har du spelat tjej i en teater?
Ja. En lesbisk sådan till&med!
Duscha eller bada?
Bååådaa
Har du gråtit i skolan nån gång?
Grät en hel del på balderskolan då Marcus var försvunnen
Hur tar du dig till jobbet?
Får skjuts/cyklar/åker buss
Har du någonsin sminkat dig som punkare?
Nej
Sjunger du på toa?
Nej men i duschen
Vilken färg har din jacka?
Svart
Använder du långkallingar?
Nej, har hellre tights under
Är du höjdrädd?
Inte så värst
Vilket land vill du åka till?
Det är mååånga
Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Något Dennis sa
Vad ska du göra NU?
Svara klart på det här, kika runt på lite bloggar och sen sova
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Vi bor liksom ihop så det vore väl jobbigt annars?
Har du sett din bästa vän gråta?
Ja
Vilka vitaminer åt du när du va liten?
Minns inte vad dom hette men dom smakade jordgubb!
Vad åt du senast?
Mackor och o'boy
Har du fått någon komplimang idag?
Nepp
Har du varit med i en rättegång?
Inte det heller
Är du polare med grannarna?
Har inte träffat alla än faktiskt
Vilka språk talar din mamma?
Svenska
Vilka länder har du bott i?
Sverige
Senaste piercingen?
Övre delen av örat (fick dock infektion så den är gone)
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Jag brukar verkligen inte "klocka" bilfärderna?
Gay?
Nej
Har du däckat/spytt för att du druckit?
Ja
Har du äggat någon?
HAHA "äggat"?! Nej
Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Slöseri juuu (har jag just flyttat hemifrån eller?)
Suger det här?
Inte jätteball iaf
Har du varit på stranden?
Haha alltsååå
Har du haft en stalker?
Men ja
Minns du din/dina musiklärares namn?
Gunilla, Peter, Karin, Erica & Ellinor
Hur bra är din syn?
Alldeles utmärkt
Har du varit på ett party?
Johodu
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Aldrig i livet
Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?
Synd, han är busy
Har du varit utomlands?
Ja det har jag
Har du sett din bästa vän naken?
Ja
Vilket är de bästa bröllopet du vart på?
Pappa & Carinas!
Var är dina syskon just nu?
Min syster är hos mamma och min bror är förmodligen hos pappa
Vad var den senaste drömmen du minns?
Haha men den berättar jag ju inte så gärna
Vilken tid gick du upp i morse?
Lite för sent...
Vad ska du göra i helgen?
Festa fredag - chilla lördag
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Haha ;) Vad gör du?"
När var du riktigt sjuk senast?
Jag minns inte exakt
Vem är den senaste kändisen du tog på?
Vad gills som "kändis"? Sandra har ju ganska många bloggläsare?
Vad finns i din bakficka?
Har inga
Har du färglinser?
Nej
Vad gjorde du kl 2 inatt?
Jag gjorde allt jag kunde för att somna
Vad är det första du gör på morgonen?
Öppnar ögonen, ber om att få sova mer
Vad ska du göra efter det här?
Sova!

12 - min bästa vän

Vid det här laget borde ni alla veta vem som är min bästa vän. The one and only liksom. Min andra halva. Emelie Wallmark. Bruden som känner mig utan och innan, som är precis lika barnslig som jag och som är den jag alltid skrattar mest med. Det är hon som har funnits vid min sida genom alla ups and downs. Vi lärde känna varandra när min familj flyttade till huset bredvid hennes när jag var 8 och hon var 7 och sen dess har vi hängt ihop i vått och torrt. Våra familjer umgicks också så vi har varit på många husvagnssemestrar osv och därför har jag sjukt många fina minnen tillsammans med henne. Förut när vi bodde grannar var vi med varandra varje ledig stund och när vi inte hade setts på 2-3 dagar var det katastrof. Vi är båda två väldigt "tjollriga" som personer och taggar gärna igång varandra med allt vad det kan vara.

Nu är det ingenting bestämt men hon kanske ska ta sitt pick och pack och dra söderut och det känns ungefär som att halva mitt hjärta kommer försvinna. Även om hon alltid finns kvar och jag kan åka och hälsa på henne så kommer det bli otroligt tomt. Nu blir det ju såhär när man blir äldre och växer upp, man vill utforska olika saker och kommer ifrån varandra. Behöver henne i min närhet och hon behöver mig. Vi behöver varandra helt enkelt ♥

Girl, i love you!



12 januari

Jamen sådärja, kan ju inte påstå att jag hatar att sova. Ännu en dag då jag valde att ligga kvar lite extra länge i sängen. Och tro då för guds skull att jag inte klivit upp nu, nejdå, det var flera timmar sen. Nu ska jag ta mig ett bubbelbad och under tiden klura ut vad jag ska göra för kulinariskt till middag. Dennis har inventering på jobbet till 20.00 så jag ska äta själv också, alltid lika kul.


11 - min dag

Även idag har jag sovit alldeles för länge. Fick förfrågan om jobb i 3 dagar jättenära där vi bor(!) men någon annan hann tacka ja innan jag såg förfrågan, typiskt.... Är just nu hemma hos familjen, har ätit här och ligger nu i soffan med lillan och ser film. Tidigare har vi spelat flera omgångar av Buzz där jag en av gångerna stod som vinnare. Idag har D köpt en dreambox och något annat så snart kommer vi förhoppningsvis kunna se alla hockeymatcher hemma i soffan UTAN att betala 140 kr per match! Hörs senare:-)

10 - min första kärlek

Nu är det ju så att jag skulle kalla Dennis för min första riktiga kärlek men om man räknar med allt det där andra så är min första kärlek Simon. Min fina barndomskompis som jag även skulle gifta mig med. Vi gjorde allt tillsammans och jag som styrde över honom så det var han som fick skiten sen stod jag där bredvid helt oskyldig. Det är väl äkta kärlek? Hahaha.


10 januari

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna dag. Det är en sån dag då jag skulle kunna stanna i sängen resten av dagen men var ju tvungen att ta mig upp ändå. Sov alldeles för länge idag igen och är helt slut i hela kroppen. Vill ingenting, kan ingenting och orkar ingenting. Hoppas på en betydligt bättre dag imorgon och att polisen agerar snabbare så att jag kan få fortsätta jobba. (Nej, det är inget "farligt", ska bara få tag i mitt belastningsregister så jag får fortsätta jobba inom barnomsorgen).

Nu nalkas det myskväll med dom bästa - Emelie & Sandra. Vi ska se "Get him to the greek" och förmodligen babbla på som vanligt. Chips, dipp och godis står på bordet så beach 2011, släng er i väggen!


9 - platser jag besökt

Det är ju ett par ställen. Men vi tar dom "större resorna/platserna". När jag var liten var jag utomlands någon gång till Gran Canaria, Kreta och sådär. Nu på senare år har det dock blivit lite oftare. 2005 åkte mammafamiljen till Kemer i Turkiet där vi var i 2 veckor. 2006 åkte vi 2 veckor till Side i Turkiet som var ännu mysigare och finare. 2007 åkte pappafamiljen till Torrevieja i Spanien där mina kusiner har en lägenhet som vi fick bo i en vecka. En härlig vecka med besök på många olika stränder osv. Året efter det - 2008 åkte jag till Gran Canaria med Emelie och hennes föräldrar där vi hade en helt underbar vecka med god mat, bra sällskap, fint väder och otroligt fint hotell. 2009 blev det ingen resa utomlands men 2010 var det dags igen. Då åkte jag och världens bästa tjejer till Alanya i Turkiet för en resa fylld av party, härliga uteställen, sol, bad, halvdålig mat, KING sällskap och en hel del galna saker. Det var bara någon vecka innan studenten så det blev liksom en "studentresa" och den var helt fantastisk! Hade gärna åkt dit igen med samma brudar för vi hade det hur bra som helst.


9 januari

Jag måste börja vända tillbaka dygnet. Om det bara är för några timmar det behövs. Vi är vakna till 3-4 på nätterna och sover alldeles för länge på dagarna. Nu när alla ledigheter börjar ta slut så kommer vi vikarier behövas igen så jag måste ju vara redo till det! Nu har pappa & Carina för någon timma sen farit härifrån, dom kom med fika (woho!) och vi ska snart börja med middagen. Idag blir det tonfiskröra med pasta, guuuuu seee gott!

Igår var som sagt tjejerna här, vi såg Fångarna på fortet, spelade "Galenpanna" och M.I.G och utöver det babblade vi på och åt gósaker. Som vanligt alltså. Och som Sandra sa - jäklar vad vi kan snacka mycket och högt. Och i mun på varandra!


Tidsfördriv

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tog studenten, gick balen osv.

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade nog inget.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej men det hade varit mysigt!

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov.

Vilka länder besökte du?
Turkiet sen besökte jag Sverige en hel del också!

Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Svarar som alla andra - fler resor.

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
21-28 maj, 8 och 11 juni.

Vad var din största framgång 2010?
Vettetusan.

Största misstaget?
Oh lord....... Inget jag vill dela med mig av.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har varit sjuk en hel del.

Bästa köpet?
Saker till läggan!

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder, mat och saker till läggan.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina fina vänner som ställt upp för mig i vått och torrt.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Här kommer ett helt gäng:
- DON'T STOP BELIEVIN'!!!!!!!!!!!!!!
- Natteravn
- Wavin' flag
- Fuck you
- We no speak americano
- Alors on danse
- Hot
- Gubben i lådan
- Just the way you are
- Waka waka
- Fanta och rosé
- Från och med du
- Stereo love
- Memories
- Airplanes
- Commander
- Whatcha say
- Talking 2 myself
- We R who we R
- Mikrofonkåt
- Like a G6
- Cooler than me
- Miami 2 Ibiza


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare OCH ledsnare.

Vad önskar du att du gjort mer?
Ta vara på det jag har.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Gråtit.

Hur tillbringade du julen?
With mah fämily

Blev du kär i år?

Blev kär på nytt i min älskade.

Favoritprogram på TV?
Solsidan, Idol, CSI.

Bästa boken du läste i år?
Läste typ ingen bok?

Största musikaliska upptäckten?
Men all suverän musik!

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Pengar, en resa till Stockholm med mami osv!

Något du önskade dig men inte fick?
Nej?

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Klassen sjöng för mig i matsalen, jag umgicks med nära och kära, kramades mycket och dagen efter åkte jag till Stockholm!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag orkar inte tänka på det nu.

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Converse på fossingarna iaf.

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner, min familj osv!

Vilken kändis var du mest sugen på?
Channing Tatum som vanligt då ;-)

Vem saknade du?
Mormor. Marcus.

De bästa nya människorna du träffade?
Baldershowsgänget bland annat!

8 januari

Att gå på stan med Sandra är alltid lika farligt för min plånbok. Idag kom jag hem med galgar till hallen, "hållare" till blockljusen, 2 nya berlocker till mitt armband, ett par tights, en hårborste, 3kg socker, stearinljus och ett waynesfika i magen.

Dennis kom precis hem från jobbet med nya glödlampor till lamporna som jag visade igår och det blev kanon! Vi ska snart påbörja middagen för han håller på svälta ihjäl, idag ska vi "lyxa till det" med lax i ugn och pressad potatis, SMASKENS! Senare ikväll blir det tjejkväll här i läggan så D får hålla sig undan hehe. Vi ska förmodligen snacka skit, mysa och spela något kuligt spel. Jag sa iallafall till Julia att hon skulle ta med sig några så vi får se!


Nu drar jag iväg på stan med min fina


8 - ett ögonblick

Finns många olika ögonblick då man bara vill stoppa tiden för att stunden är så underbar. Några sånna stunder kan vara när man ligger på stranden i värmen, när man kysser någon och det känns så bra att man får fjärilar i magen eller när man har som allra roligast med sina kompisar. Med risk för att vara lite tråkig med svaret så tänkte jag givetvis på första gången jag och Dennis kysstes. Innan han kom till mig den kvällen var jag så sjuuuuuuukt nervös (brukar aldrig vara det) och skrev till mina kompisar att jag typ ville gömma mig i garderoben för jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Det gick ju iallafall jättebra och vi pratade, såg film och sen när vi tittade på varandra... Plötsligt händer det!


Bilder från julen

Kvällen före julafton - spel & mys






Julafton


(^Tur att Fili.. Öhm.. Tomten såg glad ut iaf)


20.18

Idag har mamma & Janne tapetseran våran hall, äntligen! Bort med tapetseringsbordet och kunna rensa bort allt, det känns så sköööönt. Det blev så fint också! Som tack bjöd vi dom på tacos som jag lagade, satt fint i kistan. Jag och Dennis har även varit och handlat lampor idag - 7 stycken.

Vi köpte dock alldeles för starka glödlampor så det ska köpas nya men såhär ser några ut iallafall:


7 - i min handväska

Förut hade jag allt möjligt i min väska. Mest skräp dock men även saker som flera par örhängen, lösa enkronor, you name it. Numera har jag bara sakerna jag vet att jag behöver. Utöver det som är på bilden så brukar det oftast ligga ca 3 läppglans där i också men dom var av någon anledning inte med.

 

1. Min "plånbok" som är en plåtgrej där jag har alla kort som behövs.

 

2. Min älskade parfym - Escada ofcourse


3. Det absolut viktigaste - nässpray! Ni som säger att ni är beroende, släng er i väggen. Jag kan inte leva utan det, tragiskt nog. Givetvis är det menthol också.


4. Tamponger i en liten tampongbox.


5. Lypsyl - nästan lika viktigt som nässpray.


6. Hydrokortisonsalva.


7. P-piller (ganska viktigt också, hehhh...)


8. Nycklar.


9. Min älskade älskade iPhone som jag inte går utan.


10. Två biobiljetter.


New ones


I hope you don't mind

Det här skulle ha publicerats för ungefär 4 timmar sen (kring 21.00).

Efter middagen hos mami och gänget så spelade vi det nyinköpta Buzz. Jag vann första spelet och ledde med över 2000 poäng andra gången så jag var ganska nöjd! Det måste jag & Dennis också köpa känner jag. Just nu väntar vi på att få sällskap av Emelie & Jesper för att se film och kanske spela något spel. Vi har dock bara kortlek och yatzy (som jag förövrigt krigade till mig i julklappsleken) än så länge. Måste införskaffa mig några sällskapsspel och det är NU! Älskar att spela spel så det räcker ju inte i längden att inte ha några hemma..

Tills vidare kan ni ju lyssna på den här godingen:


6 - mina syskon

Min storebror heter Alexander och är 22 år gammal, dvs född 2 år före mig. Han har med andra ord funnits hela mitt liv och är den som jag vuxit upp med. Under alla år har vi typ bråkat mer än vi varit vänner men på senaste har vi klarat av att vara sams mestadels. Vi skulle alltid vara varandras motsatser och ifall pappa frågade om vi ville ha pannkaka eller plättar så svarade vi alltid olika svar, bara för att inte vara lika som den andra. Vi har inte speciellt mycket gemensamt egentligen men kan ha kul ihop ändå. Han är en förvirrad kille som har sina mörka stunder men i övrigt är han en fin kille som är hur trevlig som helst och han är väldigt mån om mig.

När vi var 11 respektive 9 år fick vi reda på att vi skulle få ett syskon. Det var det bästa som kunde hända eftersom jag haft "en lillasyster" överst på min önskelista i flera år. Vi slog vad en krona om det skulle bli en pojke eller flicka och jag vann den kronan. En lillasyster som kom att få heta Filippa. Hon är idag 10 år men tror att hon är lika gammal som mig. Hon beter sig iallafall så och är hur kaxig som helst. Mest av allt skulle hon vilja vara den som bor i den här lägenheten, bära mina kläder och vara med mina kompisar. Men utöver det är hon världens finaste lillasyster som jag alltid kommer finnas för. Jag längtar tills hon blir äldre då vi kan börja umgås tillsammans påriktigt. Gå ut på krogen, fara ut och resa eller vad som helst. Bara att kunna låna kläder av henne är väl en sak som jag längtar till ;-)



Dom är trots allt mitt kött och blod och jag älskar dom! ♥
Bild från julafton 2008.


6 januari

Har haft två riktigt kassa dagar. Har mått sjukt dåligt och varit nära till tårar hela tiden så idag har jag helt uppsvullna ögon. Igår såg vi bronsmatchen som Sverige inte lyckades kamma hem, tråkigt nog! Sen såg vi även finalen som inte var vilken match som helst. Efter 2 perioder ledde Kanada med 3-0 och då valde vi att slå igång ett avsnitt av Supernatural istället. Efter ungefär halva avsnittet gick vi in på SVT-play för att kolla och jag säger till Dennis "SER DU VAD DET STÅR?!" och ryssarna har kvitterat till 3-3. Då ser vi resten av matchen som helt otippat slutar 5-3 till Ryssland. Grattis till dom, måste man ju säga!

Idag har mamma, Janne, Filippa, Alex och A-K varit hit med fika, mys! Och då pratade dom om att dom skulle göra fläskfilé till middag och då bjöd jag dit oss. Så vi ska alldeles strax dit. Janne & Dennis satte även fast benen till sofforna så just nu har vi två soffor i vardagsrummet tills våran riktiga soffa anländer.


Våran absolut finaste skål (som vi inte kan använda förrän imorgon, hihi)


Det blev visst två stycken


5 - vad är kärlek?

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Sandra beskrev ordet kärlek så fruktansvärt bra här.

"Isn't it amazing when a person who once was a stranger,
suddenly means the world to you?"



Kikade i ett fotoalbum hos farmor & farfar

och hittade mig och min bror.

 


HM-beställning


*


This one is for you, S.


01.09

Idag var jag som sagt på stan med Sandra för att kolla in rean. Eftersom vi varit så mitt uppe i flytten och allt fix så har jag inte varit på stan på veckor(!) så nu var det dags. Fick med mig 2 tröjor hem men dagen var en smyckesdag för mig. Köpte 3 berlocker till mitt Thomas Sabo-armband, ett halsband och två par örhängen.


4 - det här åt jag idag

Frukost: En gurkmacka och ett glas multivitaminjuice
Fika på W: En morotskaka och en latte
Middag: Grillad kyckling med världens godaste fetaostsås till
Kvällsfika: En macka med tomatskivor, en med baconost på (något Dennis köpte hem, smakade röv) och en kopp med mitt nya té med smak av vanilj, mums!

Glömde fota både middagen och kvällsfikat, var nog för hungrig, haha...


4 januari

Goddagens! Dagens utmaning kommer senare då jag inte vet redan nu hur dagen ser ut i matväg. Nu är jag på W med bästa Sandra så vi hörs sen!

Hur vacker? Sjukt vacker


3 januari

Jäklar vad vi har hunnit med mycket idag. Vi åkte först och främst till soptippen och slängde alla kartonger till möblerna som vi har skruvat ihop, sen åkte vi och gjorde bort våran första storhandling så nu är både kyl, frys och skafferi fullproppade! Känns kanon. Det gick ju dock på en slant men Dennis hade tagit på sig att betala första grundhandlingen. Hej vuxenlivet! Sen åkte vi vidare för att hämta resten av golvet som äntligen har kommit så det ska läggas färdigt imorgon. Efter det åkte vi förbi hos mamma för att hämta mina allra sista saker för att sen bära upp alltihopa till lägenheten. När vi var färdiga med det så åkte vi tillbaka till mamma för att äta middag och efter det har vi varit kikat på soffan en sista gång (vi har bestämt oss nu!) och bytt micron D fick i julklapp och även köpt en duschslang för vi märkte att en av alla fyra(!) slangar i duschen/jacuzzin var trasig.

Sen släppte han av mig här i lägenheten igen innan han drog vidare för att träna. Sen dess har jag röjt undan och dammsugit litegrann, det behövdes för det prasslade rätt rejält när jag drog dammsugaren över golven. Nu hade jag hinna tänkt vila en pyttestund innan älskling kommer tillbaka för då är det bara att röra på fläsket igen. Denna gång ska vi till Anton för att se semifinalen i JVM då det ikväll är mot Ryssland.


3 - mina föräldrar

Mina föräldrar är två personer som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Dom skiljdes när jag bara var 2 år så jag har inget minne av att leva med dom två tillsammans. Båda två har nya förhållanden (mamma sen länge tillbaka och pappa sen några år tillbaka) men jag väljer att bara skriva om mina biologiska föräldrar nu.

Varmt om hjärtat var det ja. Speciellt min mamma då, som jag har en speciellt stark relation till då hon är den som funnits vid min sida hela livet. Våran mamma-dotter-relation och kärlek till varandra är det inte alla som har och därför är jag extra rädd om den. Min mamma är en person som trots egna motgångar alltid finns här för en, som alltid har en famn att komma till eller en axel att gråta mot. Hon har alltid bra svar att komma med trots att hon kanske ibland inte har någon vetskap inom ämnet det handlar om. Hon var den person som hjälpte mig mest genom min sjukdomstid och följde mig överallt bara jag bad om det och hon läser mig som en öppen bok. Ju äldre jag har blivit desto likare henne har jag blivit och det kan vi skratta en hel del åt. Jag säger saker som hon säger och jag gör saker som hon gör. En liten kopia av min mamma är nog allt vad jag är och det kan jag säga är på gott och ont, haha. Hon kan absolut inte sy tillexempel och den kunskapen fick då fan inte jag heller. Mamma är "wild and crazy", skrattar högt och kan absolut säga vad hon tycker. Även det fick jag från henne.



Min pappa är den jag är mest lik utseendemässigt. Eftersom jag bott hos mamma mer tid så har vi inte samma relation men han är ändå en av dom jag kan berätta allt för. Även han fanns vid min sida under min jobbiga period och det är jag ruggigt tacksam för. Andra likheter som jag fått från pappa är att han är så sjukt sportintresserad så det går inte dit en till. Kommer alltid ihåg från då man var liten då han skulle se "sportnytt" och sånt där. Mamma är så långt ifrån sportintresserad man kan komma så därför fick jag allt det från pappa. Min tjurighet och envishet fick jag nog också från den manliga parten ;-). Pappa är också en sån person som säger vad han tycker så det är något jag fått från båda två.


Jag älskar mina föräldrar oändligt och är så tacksam för allt dom gör för mig. Det är dom som har satt mig till världen och det är dom som har uppfostrat mig och gjort mig till den jag är idag. ♥




New years eve part one




Många bilder är tagna från Sandras blogg, dom andra är tagna med Antons kamera och resterande från Sandra & Emelies kameror har jag inte fått än, därav PART ONE = det kommer mera.

2 - En sak ni inte vet om mig

"Uppdrag" nummer två är redan en svår en. Ska det finnas något som ingen av er vet så finns det ju en anledning till att ni inte vet det, eller hur? ;-) Så därför kan jag istället berätta flera saker om mig som jag tror att dom flesta av er inte vet.

* Jag är riktigt dålig på att tacka för saker. Om jag till exempel fått hjälp med något, fått en fin present eller vad som helst. Är dock helt tvärtom när jag kan få hjälp av någon jag inte känner. Då kan jag tacka 10 gånger i rad. Förstår inte varför.

* Jag kan få som tvångstanke att spola tillbaka mitt i en film bara för att jag missade läsa en rad och jag MÅSTE ha läst den annars kan jag inte fortsätta se filmen - för då tänker jag bara på att jag missat det. Än så länge är det bara Dennis som har drabbats av detta ett tjugotal gånger. Kan också behöva spola tillbaka för att vara säker på att han har sett något i bakgrunden eller sådär, så jag inte är ensam om att ha sett det. Helt stört.

* Har galet mycket ångest över allt jag ljög om när jag mådde som sämst. Förstod aldrig själv hur mycket jag ljög och hittade på saker som inte alls stämde. Den jag ljög mest för var dock mig själv.

* Jag blev väldigt chockad då jag fick höra att många som inte känner mig tycker att jag framstår att vara en "go och glad tjej". Tidigare har alla sett mig som "bitchig" men jag antar att jag har överbevisat det eller nåt?

* Jag är livrädd för hundar. Antar att det har kommit från att min mamma också är det och genom att ha sett henne rädd så har jag också blivit det. Börjar bli mycket bättre dock, nu finns det flera hundar jag faktiskt tycker om och därför har jag lättare för att "ta in" nya hundar också.

* Har en fobi för fötter som heter duga. Har en gång börjat gråta av att min bror la sin fot på min axel och en annan gång har jag slagit Emelie för att hon la sin fot på min kudde. Hemskheter!


Wilma - en av dom få hundar jag tycker otroligt bra om.


Iphone-bugg

Även idag har vi sovit alldeles för länge, men nu har vi också förstått anledningen till det. Både igår och idag hade vi nämligen ställt väckaren på en någorlunda bra tid till att stiga upp och trott att vi stängt av dom i sömnen då vi inte vaknat av dom. Här är anledningen till att vi inte blivit väckta. Flera stycken som har försovit sig runt om i landet just för dethär. Tur i oturen att det är söndag och dom flesta inte jobbar. Blir lite värre ifall det håller i sig till veckan då dom flesta använder just sin telefon som väckarklocka..


1 - Om mig

Sådär, då ska jag berätta om mig själv utan att berätta för utförligt eftersom det kommer frågor kring familj och sådant senare i utmaningen. Nathalie Maja Melinda Eriksson heter jag, är 20 år och bor fortfarande i Skellefteå där jag har bott i hela mitt liv fast på olika ställen runtom i stan.

 

Har precis flyttat ihop med min pojkvän i en lägenhet som vi håller på att fixa och dona och göra till våran egen. Den ligger (för alla er som har frågat) på Sjungande Dalen av alla ställen. Ja, jag kände precis som er i början men eftersom vi letade en inte allt för dyr trea på ett någorlunda lugnt område och hittade den här fräscha lägenheten så kändes det bara hur bra som helst. Sen ger det ju mig lite press på att ta körkortet också eftersom det behövs för att ta sig och slippa åka buss.

 

Som person är jag oftast väldigt glad och sprallig, älskar att busa och vara oseriös samtidigt som jag är en sån tjej som gärna lyssnar på folk och är omtänksam. 2007 blev jag diagnotiserad med anorexia och har under några år kämpat mig ur det. Finns vissa tendenser till det kvar men jag mår betydligt bättre nu. Därför har jag även haft grymt jobbiga perioder som ni ibland fått ta del av här i bloggen.

 

På gymnasiet gick jag Barn & fritids-programmet då jag älskar att hjälpa folk, stora som små. Därför jobbar jag nu som vikarie på förskolor och fritids där jag fått jobba väldigt mycket senaste månaderna.

 

Jag är beroende av sällskap och närhet och älskar därför att vara bland folk men främst min pojkvän, min familj och mina underbara vänner. I övrigt tycker jag om att se film, fota, festa, spela spel, sitta vid datorn och sånt som dom flesta andra i min ålder. Är det något mer jag missat som ni undrar över - våga fråga! Haha.



01.31

Nyårsafton blev en bra kväll trots att den slutade mindre bra. Vi var först 7 stycken som åt trerätters (världens godaste varmrätt som Jesper som är kock lagade) innan ungefär 10 stycken till kom dit. En bild säger mer än 1000 ord och bilder kommer imorgon så då får ni se mer.

Första dagen detta år bestod av mycket sömn (jag vaknade 15.30) och resten av dagen har vi hängt med Jesper & Emelie. Först kom dom och kikade på våran lägenhet och sen åkte vi till en pizzeria för att äta. Efter det drog vi hem till J dit även Hampus kom. Där såg vi Fångarna på fortet, Patrik 1,5 och sedan spelade vi Chicago.

 

Förresten så tänkte jag ju börja på "30 dagar - 30 utmaningar" idag men det får bli en start med 2 inlägg imorgon. Sen kommer jag även lägga in bilder från nyårsafton, har bara inte haft tid eller ork idag. PUSS


RSS 2.0